Sunday, October 5, 2008

Čajkov pobjednički ples

Nakon uspješnog kopanja drveća postoji jedan ples, svojevrsna koreografija koju je potrebno izvesti kako bi i slijedeća kopanja bila jednako uspješna. U demonstraciji našeg kolege G.Č. osnovni pokreti koreografije izgledaju ovako:

Uz dovoljno vježbe, ples će postati spontan i teći će neprekinuto, trajati može i desetak minuta ukoliko ga izvode iskusniji kopači-plesači. Ples se pleše na cesti, nasred ceste ogoljenog gornjeg dijela tijela (za vrijeme fotografiranja ovih fotografija puhala je olujna bura, temperatura +5). Neiskusni početnici, nemojte ovo pokušavati bez nadzora odraslih ili iskusnijih članova kopačkih skupina, moguće je ozlijediti se.
Pobjednički pijev...aaaalllalijahuooooooooooiim...., jedan od najtežih elemenata...


Idem ja...gotovo je...drva su u autu...
Zzzzzimmma je...ipak...

Potrebno je napomenuti da je G.Č. iskusan kopač i plesač. Stoga je vjerojatno da neiskusniji članovi kopačkih skupina neće pokušavati ovakve napredne elemente koreografije. Treba polako učiti i graditi iskustvo. Na slikama su profesionalci.

1 comment:

  1. Ok, sad znamo da čajka ne furate sa sobom radi zabave, već zato što je dovoljno lud da golim rukama vadi drva za ogrijev :). Čini mi se da je malo SMRŠAVIO nakon plesa na buri!?!?
    Slatki, naš Ćajkić :)

    ReplyDelete